Je vindt de beste achtergrond, duiding en verdieping uit onder meer het AD, de Volkskrant, Trouw en Het Parool vanaf nu ook op de voorpagina van NU.nl. We leggen je graag uit waarom en hoe het werkt.

NU.nl brengt je al 22 jaar het laatste nieuws als eerst. Steeds vaker leggen we je de belangrijkste actualiteiten ook beknopt uit. Toch horen we regelmatig dat jullie graag nóg meer achtergrondinformatie op NU.nl willen lezen.

Daarom vind je nu onderaan de voorpagina het blokje ‘Uit andere media’. Twee keer per dag verschijnt hier de beste achtergrond, duiding en verdieping uit de kranten, als aanvulling op het nieuws en de achtergrondstukken van NU.nl.

De krantenartikelen worden geselecteerd door de redactie van Topics. Zij kijken elke dag naar alle artikelen in de dertien kranten van DPG (de eigenaar van NU.nl): Het AD, de Volkskrant, Trouw, Het Parool, Brabants Dagblad, BN DeStem, de Gelderlander, de Stentor, Eindhovens Dagblad, PZC, Tubantia en de Vlaamse kranten Het Laatste Nieuws en De Morgen.

Met deze nieuwe rubriek geven we jullie toegang tot nog meer goede journalistiek en relevante informatie bij de actualiteit. We horen natuurlijk graag wat je ervan vindt. Heb jij vragen of opmerkingen? Stuur dan een mail naar [email protected].