Web Analytics

Alles over het WK voetbal 2022

Alles over het WK voetbal 2022
Alles over het WK voetbal 2022

WK in Qatar is omstreden

Al op 2 december 2010 kende de FIFA de organisatie van het WK 2022 toe aan Qatar, dat de voorkeur kreeg boven de bids van de Verenigde Staten, Zuid-Korea, Japan en Australië. Al snel kwamen er verhalen naar buiten die als teneur kenden dat de leden van het uitvoerend comité van de FIFA zich lieten omkopen door Qatarese bondsbestuurders. Qatar wierp zich op als gastheer van een zomers WK, maar door de extreme temperaturen werd in 2015 besloten dat het toernooi in de winter plaatsheeft. Veel erger zijn de duizenden doden die zijn gevallen bij de werkzaamheden in de aanloop naar het WK. Het maakt Qatar 2022 een besmet toernooi.

Dit zijn de speelsteden van het WK 2022 in Qatar

Lusail - Lusail Iconic Stadion
Al Khor - Al Bayt Stadion
Doha - Stadion 974
Doha - Al Thumama Stadion
Al Rayyan - Khalifa International Stadion
Al Rayyan - Education City Stadion
Al Wakrah - Ahmad bin Ali Stadion
Al Wakrah - Al Janoub Stadion

Eindelijk WK-goud voor Lionel Messi?

Voor de vijfde en waarschijnlijk laatste keer zal Lionel Messi deelnemen aan het WK. Opmerkelijk is dat de 35-jarige Argentijn nog nooit heeft gescoord in de knock-outfase van het toernooi. In 2006 werd Messi als jong talent voor het eerst opgeroepen. Een basisspeler bij het team dat in de kwartfinale strandde tegen Duitsland werd de dribbelaar niet. Vier jaar later bleek 'Die Mannschaft' opnieuw te sterk voor de Argentijnen. In 2014 leidde Messi zijn team naar de finale, maar maakte weer Duitsland een einde aan de opmars. Vier jaar geleden ging het voor Argentinië mis tegen de latere winnaar Frankrijk.

Maakt Frankrijk een einde aan de WK-vloek?

Sinds 1962 is het niet meer gebeurd dat een wereldkampioen zijn titel prolongeerde. Destijds was het Brazilië dat voor de tweede keer op rij beslag legde op de eindzege. De afgelopen drie edities ging de titelverdediger er direct af: het overkwam Italië (2010), Spanje (2014) en Duitsland (2018). Frankrijk probeert in Qatar een einde te maken aan die vreemde reeks. Probleem is dat 'Les Bleus' totaal niet in vorm zijn. Bijna was degradatie hun lot in de Nations League.

Afrikaanse landen azen op mondiale doorbraak

Pelé voorspelde ooit dat er voor het jaar 2000 een Afrikaans land wereldkampioen zou worden. Die voorspelling is niet echt bewaarheid geworden. Een kwartfinale is het hoogst haalbare gebleken, behaald door Kameroen (1990), Senegal (2002) en Ghana (2010). Vier jaar geleden in Rusland strandden alle Afrikaanse teams al in de eerste ronde. Zal het in Qatar beter gaan? Afrika wordt vertegenwoordigd door Senegal, Tunesië, Marokko, Kameroen en Ghana. Senegal is een van de opponenten van Oranje.
Tip de redactie
Let op: Je browser is verouderd waardoor de website niet goed wordt weergegeven. Meer informatie over browser ondersteuning